Ribbehøst af korn er blevet mere udbredt, da den høstede vare er et koncentreret energifoder, der kan sammenlignes med kolbemajs.
Der høstes når kernernes vandprocent er på 35-38, hvilket er 4-5 uger efter begyndende skridning. Høsten foregår med finsnitter påmonteret ribbebord. I snitteren er der monteret corn cracker så kernerne klemmes. Der kan også tilsættes ensileringsmiddel, hvorefter det indlægges i silo.
Ved ribbehøst er det kun kerner, aksstilk, avner og enkelte halmrester, som medtages. Den tilbageblevne halm står på roden i 2-3 uger, hvorefter den skårlægges og presses.
Ved ribbehøst øges udbyttet i forhold til mejetærskning med 10 – 15 %, dels fordi udbyttet af kernerne er størst 4 – 5 uger efter skridning, og dels fordi der næsten intet spild er ved ribbehøst.
Kapaciteten på ribbehøst ligger mellem 4-5 ha. Pr. time, så prisen på ribbehøst er ca. det halve af, hvad det koster at høste med mejetærsker og f.eks. at crimpe kornet.